Tapaa tiimimme

Taidolla ja sydämellä


Tero Lahdes on kokenut yhteistyön asiantuntija, joka tuo yhteiseen tarkasteluun ryhmän suorituskykyyn keskeisesti vaikuttavia tekijöitä, ja auttaa uusien yhteisten ajatus- ja toimintatapojen löytämisessä. Psykologisesti turvallinen ja luottamukseen perustuva korkean suoritustason yhteistyökulttuuri on Teron valmennusten tavoitteena. Tero ja Kari muodostavat tuloksellisen työparin, joiden valmennukset ovat mielenkiintoisia ja käytäntöön vieviä.


Kari Laine on yhdessä kehittämisen ja osallistavan johtamisen asiantuntija. Karilla on laaja kokemus työyhteisöjen toiminnan kokonaisvaltaisesta kehittämisestä kohti tuloksellista yhdessä kehittämisen kulttuuria. Hän toimi aiemmin Työturvallisuuskeskuksessa "Yhdessä kehittäminen työpaikalla" -valmennuskonseptin pääkehittäjänä. Ennen TTK:ta Kari työskenteli pitkään Innotiimissä, vieden läpi lukuisia muutosprosesseja eri alojen yrityksissä.


Tero on julkaissut kaksi kirjaa: SAMASSA VENEESSÄ - Tositarinoita hyvästä yhteistoiminnasta (2011), ja YHTEISTOIMINTA JA LUOTTAMUS (2015, yhdessä Aarno Ryynäsen kanssa), sekä Työsuojelurahaston rahoittaman yhteistyötä ja kehittämistä käsittelevän tutkimuksen (2019):   "YHTEISTOIMINNAN JA YHDESSÄ KEHITTÄMISEN ESTEET KESKISUURILLA TYÖPAIKOILLA JA RATKAISUEHDOTUKSIA EDISTÄÄ YHTEISTOIMINTAA" 

Mihin hyvä yhteistoiminta perustuu? Kuinka se saadaan aikaiseksi käytännössä? Mitä sillä saavutetaan?

Kirjan tarinoissa johtajat, luottamusmiehet ja asiantuntijat kertovat omin sanoin miten yhteistyö johdon ja henkilöstön välillä on saatu toimimaan, miten vaikeistakin muutosprosesseista on selviydytty ja miten organisaatiosta kehittyy hyvinvoiva ja tehokas. Esimerkkeinä mm. Berner Oy, Konecranes Oyj, Halton Oy, Digital Chocolate Oy, Varova Oy, K-Mustapekka, Logica Oy, Hydro Aluminium Salco Oy, Pääkaupunkiseudun Verotoimisto, Hämeenlinnan kaupunki, Kouvolan seurakuntayhtymä.

SAMASSA VENEESSÄ -kirja on otettu yhteistoiminnan kehittämisen avuksi monissa eri yrityksissä, virastoissa ja työnantaja- ja ammattiliitoissa. 

Kirja syventää tietoa hyvän yhteistoiminnan ja luottamuksen rakentumisen edellytyksistä. Kirjan esimerkit kuvaavat yhteistoimintakäytäntöjä, joilla on menestyksellä uudistettu toimintaa ja vastattu muuttuvan toimintaympäristön haasteisiin. Julkaistu 10/2015, 230 sivua. Esimerkkeinä mm. Genelec Oy, Korpikorpi Oy, Ponsse Oyj, Kemppi Oy, HOK-Elanto, Vincit Oy, TIKE, Hämeenkyrön kunta.

"Organisaatioesimerkit tuovat kiinnostavan ja monipuolisen kuvan yhteistyön ja luottamuksen merkityksestä ja asiantuntijakommentit syventävät esitettyjä näkökulmia sopivasti. Uskon kirjan saavan oikein hyvän vastaanoton." - Pauli Juuti, johtamisen asiantuntija.

"Kirja on loistava ja erottuu muista! Haastatteluperusta ja juttujen tiiviys sekä organisaatioiden edustajien ja asiantuntijoiden rinnakkaisuus toimivat hienosti." - Jari Hakanen, tutkijaprofessori "Suosittelen!" - Helena Lamponen, Akavan Erityisalojen edunvalvontapäällikkö (ex yt-asiamies)

Kirjojen tilaus: tero@solarsolutions.fi Hinta 32 € (sis. alv ja postitus). Lasku tulee kirjan mukana.